Vreemd genoeg geven verzekeraars bij vensterglas doorgaans wel dekking bij brand en storm. Maar niet bij ‘breuk’ terwijl dat over het algemeen toch echt een ‘onverwachte’ gebeurtenis kan zijn. Het is een wat vreemde afwijking, maar met de aantekening ‘inclusief glasbreuk’ kan dat op de woonhuisverzekering toch bijverzekerd worden. En dan geldt die glasdekking gelijk voor dubbel glas. Mits die ruiten niet al te groot zijn.
En wanneer op de polis de aantekening 'inclusief glasbreuk' is gemaakt, zal voor vergoeding echt sprake moeten zijn van 'breuk'. Een kras of een lekkende spouw in dubbel glas zal over het algemeen niet voor vergoeding in aanmerking komen.
Ook waterschade die binnen komt via openstaande ramen, zal over het algemeen niet vergoed worden.
Net als scheuren die bijvoorbeeld veroorzaakt worden door verzakkingen van de fundering. (Denk aan de aardbevingsschade in Groningen)
En schades die veroorzaakt werden door achterstallig onderhoud.
Kortom hoe uitgebreid we je woonhuisverzekering ook graag voor je willen maken, er zullen altijd uitsluitingen blijven. Want het zijn nu eenmaal de polisvoorwaarden van de gekozen verzekeraar die bepalend zijn.