Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 06 - 302 312 26
  • info@vdnosterum.nl
  • 0492 - 386 044
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Ziektekostenpremie stijgt in 2008

De zorgverzekeraars zijn in Nederland verplicht uiterlijk op 15 november hun premies voor het nieuwe jaar bekend te maken. Dit jaar is het de Schiedamse DSW die als eerste haar nieuwe tarieven openbaar maakt. Op grond van de daar genoemde nieuwe premies verwacht het ministerie van Volksgezondheid, dat in de hele markt de premies voor de basisverzekering op jaarbasis met gemiddeld met eur.150.00 zullen stijgen. Wat overeen komt met de verwachtingen.

No-claim wordt vervangen door eigen risico
Was voor 2007 nog een no-claimregeling van toepassing (waardoor iedereen, die weinig of geen zorg gebruikte maximaal eur.255.-- kon terug krijgen), voor 2008 wordt dat vervangen door een eigen risico van eur.150.00. Dit eigen risico betekent, dat verzekeraars minder hoeven te vergoeden, wat een premieverlaging zou kunnen opleveren. Bovendien zullen de gezonde Nederlanders hun no-claim niet meer terug ontvangen, waardoor de lasten bij verzekeraars verder omlaag gaan. 

Kosten gezondheidszorg stijgen nog steeds
De loonkosten binnen de gezondheidszorg stijgen komend jaar echter naar verwachting met 3%. Daarnaast komt de tandartsverzorging voor personen tot 22 jaar in het basispakket, samen met 'de pil' en extra vergoedingen voor kraamzorg. Bovendien eist de Nederlandse Bank, dat de zorgverzekeraars hun solvabiliteit versterken om de verwachte kosten in de toekomst op te kunnen vangen.

Al met al heeft dit een opnieuw opdrijvend effect op de premie.
De verwachting is, dat ook komend najaar de zorgverzekeraars elkaar fel zullen gaan beconcurreren. Op premies en op voorwaarden. U mag van ons verwachten dat wij, als financieel adviseurs, de verschillen nauwkeurig in kaart zullen brengen. Zodat u steeds de juiste keuze kunt maken.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 26-09-2007. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.